Szeretettel köszöntelek a Célkeresztben - MONDJ IGAZAT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Célkeresztben - MONDJ IGAZAT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Célkeresztben - MONDJ IGAZAT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Célkeresztben - MONDJ IGAZAT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Célkeresztben - MONDJ IGAZAT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Célkeresztben - MONDJ IGAZAT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Célkeresztben - MONDJ IGAZAT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Célkeresztben - MONDJ IGAZAT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Kovács Istvánné Mária Magdolna indította 14 éve
Kedves klubtagok! Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy a Szegénység klubban megjelenjenek nagyon olcsó, nagyon finom és egyszerű receptek, olyanok amelyeket a szegény emberek is el tudnak készíteni. Hát rólam nem mondható el, hogy konyhatündér vagyok nem is tudok sok receptet. Nem az én kedvemért, hanem azokért kérném, akik a mindennapi megoldás gondjaival küszködnek.. Ezzel is hátha tudunk segíteni abban, hogy változatosabb ételek kerüljenek a szegények asztalára is. Előre is köszönöm a segítségeteket. Kovács Istvánné a Szegénység klub vezetője
Hozzászólások eddig: 10
Némethné Kovács Magda üzente 13 éve
Ferencz Yolanda üzente 13 éve
Ez is egy olcsó, de finom feltét bár mely főzelékhez, de ön állóan is fogyasztható.
Ilyenkor, amikor olcsóbb a tojás / ?/ fasírozottat lehet készíteni belőle. Úgy kell megcsinálni, mint a tölteléket, ahány zsömle, annyi tojás, fűszer, és forró olajban kanalanként, kisütni.
Ferencz Yolanda üzente 13 éve
Tupírozott fasírozott, annyiban különbözik a szokványos fasírozottól, hogy, reszelt burgonyát kell hozzá adni. 1/2 kg. bár milyen darát húshoz 2 db, ökölnyi burgonyát keverni. Finom, kiadós, és 2 nap múlva is puha ízletes.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve
Leveles tésztából meggyes rétest sütni nem lehet, hiszen a rétes tészta más, sokkal vékonyabb, roppanósabb. De valami nagyon hasonlót tudsz alkotni a következőképpen. A tésztát kinyújtod nagy vékonyra, téglalap alakúra, és megszórod diópótlóval, nagyon hasonlít az íze a dióhoz, utána tölteléket megcsinálod gyorsan. 1 üveg magozott meggyet használj. 5 ek kristálycukro és 1 evőkanál ételkeményítőt.
A kristálycukrot karamelizálod egy magasabb falú serpenyőben, hogy aranybarna színe legyen, majd ráöntöd a leszűrt meggyet, /ne ijedj meg ha megkeményedik a cukor, vissza fog olvadni, majd amikor összerottyantottad /kb. 5 perc/ belekevered az ételsürítőt, ezzel csak éppen megforgatod, ez besüríti egy kicsit. Picit hagyd kihülni, utána kanalazd rá a diópótlóval leszórt kinyújtott tésztára, és tekerd fel. Vaniliasodóval isteni finom. Más mint a rétes, de nagyon finom, ezt én is úgy csináltam magamtól, hogy réteslap helyett leveles tésztát vettem.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve
Az "erdélyi rizses csirke" receptje
6 személyre (Nagy adag!)
2 közepes fej hagyma
3 db. paprika
3db. paradicsom (közepes)
1 nagy tejföl
1 kg. rizs
2 csirke mell
só, majoranna
Magas falu tepsibe kell készíteni és a hozzávalókat sorba lerakni!
Olajat teszek az aljára, a hagymát felkarikázom és egyenletesen elosztom a tepsi aljában.
A hagyma tetejére kerül a megmosott rizs, megszórom vegetával és sóval.
Rá egyengetem a nagy tejfölt majd erre karikázom a paprikát és a paradicsomot.
A csirkemellet nagyobb darabokra vágom sózom, és ezt is lerakom. az egészet meghintem majorannával és a végén öntök hozzá 1liter vizet.
Alufóliával lefedem a tepsit és közepesen meleg sütőben 1 óra 15 percet sütöm.( a rizsnek meg kell puhulnia)
Leveszem a fóliát és a húst pirosra sütöm.
Ez egy nagy adag, de nálunk nagyétkű pasik vannak! Szerintem normál esetben a fele is elég. Szeretek ilyet csinálni, mert nincs vele sok macera és finom!!
HA AZT VESZEM NEM IS DRÁGA.......
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve
Finom krumplis pogácsa
Hozzávalók (-):
*
o 1 dkg élesztő
o 2 ek langyos tej
o 30 dkg liszt
o 10 dkg zsír vagy sütőmargarin
o 1 tojás
o 20 dkg főtt krumpli
o tojás a kenéshez
o sütőpapír a tepsibe
Elkészítése: A morzsolt élesztőt leöntjük a langyos tejjel és felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy sütőmargarinnal, majd hozzáadjuk az élesztőt, tojást, áttört krumplit. Jól összedolgozzuk és langyos helyen fél órát kelesztjük. Közepes pogácsaszaggató magasságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, tepsibe ültetjük őket, tojással lekenjük, és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőmérséklet: 180 fok
Majoros Mária üzente 14 éve
Páránfott: 1kilo rétes liszt,éleszto,kevés tej,pici so,kevés cukor és 1 tojás. A langyos,cukros tejbe beletesszuk az élesztot pici sot és kevés lisztet .Mikor kezd holyagosodni,akkor a tobbi lisztbe beleontjuk a kovászt,beleutjuk az egy tojást és bedagasztuk,addig mig el nem vállik a kezunktol.Ekkor sima liszttel megszorjuk a tésztát és hagyjuk megkelni.Letakarjuk torlokendovel és meleg helyen hagyjuk megkelni.Mikor megvan,deszkán kinyutjuk egy centi magasságura aztán pohárral kiszaggatjuk ,,addig hagyjuk még a kiszaggatott tésztát,mig a fazékban felforr a viz,amit lekotunk egy torlokendovel.Aztán alárakjuk a kiszaggatott tésztát,amennyi aláfér.Egy másik edénnyel letakarjuk és hagyjuk 8 percig a pára alatt.Aztán kiszedodnek a kis puffancsok.Ezt lehet enni puding ontettel,,vagy kis vajat megolvasztva egy eg pufi tetejére rátenni és meglehet szorni dioval,mákkal,vagy kakoval.
Majoros Mária üzente 14 éve
Krumpli pepp: Vagy 8 krumplit meghámozunk és odatesszuk megfoni.Aztán mikor megpuhult ,akkor megtorjuk és hagymás olajat ráontunk a tetejére.Kicsit belenyomkodjuk,majd megszorjuk turoval és leontjuk tejfollel.Nagyon jo laktatos kaja. Leírom a hozzávalokat! 8 darab krumpli,1 nagy fej hagyma kevés olaj,túró és tejfol.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Hangyaboly:25dkg margarin,25dkg cukor,4 tojássárgájával kikeverjük+25dkg liszt,1 sütőpor és a 4 tojás kemény habját+ 1csg tortadarát keverünk bele.2 őzgerincformában sütjük.Csokival bevonhatjuk,de ha porcukorral hintjük le ,az is mutatós.
Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve
Intelligens krémes
Összetevők
8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt (közepesen búbos)
6 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál vanília aroma
1 liter tej
Elkészítés
Tojás sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a vaníliákat, és a liter tejet, ezt jól eldolgozzuk és legvégül a tojások felvert habját óvatosan bele forgatjuk.
Magas oldalú tepsit sütőpapírral ki bélelünk és bele öntjük a híg masszát. Hideg sütőbe tesszük, és 20-25 percig a legnagyobb lángon sütjük, majd takarékon még 1 órát.
Nem szabad nézegetni mert össze esik.
Annyira intelligens, hogy három felé válik szét.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás